Νύχια συμβουλές και τάσεις για το φετινό καλοκαίρι

Μπαίνοντας αισίως στο καλοκαίρι, τα σανδάλια και τα mules έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τη θέση των sneakers. Οι γυναίκες που ξέρουν να φροντίζουν την εμφάνισή τους δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα νύχια τόσο των χεριών όσο και των ποδιών μιας και τα περιποιημένα άκρα τραβάνε πάντα την προσοχή! Ωστόσο το καλοκαίρι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την φροντίδα τους, καθώς η ζέστη και το νερό κάνουν τα νύχια πιο εύθραυστα. Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για την σωστή περιποίηση νυχιών αυτό το καλοκαίρι!


#1. Κλείστε ραντεβού για ένα απολαυστικό πεντικιούρ!

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τα νύχια σας θα σας γλιτώσει από πολλά μελλοντικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όμορφα νύχια, γι’αυτό επισκεφτείτε μια ειδική πεντικιουρίστ η οποία όχι μόνο θα σας χαρίσει ένα άρτιο αποτέλεσμα αλλά θα φροντίσει να απολαύσετε το κάθε λεπτό της επίσκεψής σας.


Επιπλέον tip: ζητήστε να σας κάνει μία μάσκα ποδιών όπως επίσης και χαλαρωτικό μασάζ… θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

 Πεντικιουρ Τασεις

 #2. Πολύ καλή ενυδάτωση!

Οι ακτίνες UV μπορούν να αφυδατώσουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα νύχια σας με αποτέλεσμα να γίνουν ξηρά και εύθραυστα! Η έκθεση στον ήλιο και οι βουτιές στην πισίνα μπορεί οδηγήσουν σε νύχια που ξεφλουδίζουν ! Γι’αυτό το λόγο χρησιμοποιείστε έλαια και κρέμες που θρέφουν το δέρμα και τα νύχια σας! Ακόμη, μια καλή ιδέα είναι να αποφύγετε το ασετόν και τις σκληρές αφαιρέσεις βερνικιών γιατί μπορούν εξίσου να αφυδατώσουν τα νύχια σας.


#3. Κάνετε scrub!

Όπως και στο υπόλοιπο σώμα, έτσι και στα χέρια και τα πόδια, η απολέπιση είναι απαραίτητη. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία όπως οι φτέρνες και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Φυσικά μη ξεχάσετε να τρίψετε ελαφρά και το περίγραμμα των νυχιών. Τέλος, προσθέστε μια ενυδατική κρέμα και τα πόδια σας θα ακτινοβολούν.

#5. Περιποίηση νυχιών!

 Ακόμα κι αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτείτε κάποιον επαγγελματία για την περιποίηση των άκρων σας, μπορείτε να τα περιποιηθείτε και μόνες σας. Διατηρήστε τα νύχια σας καθαρά, στεγνά, στο σωστό μήκος και σχήμα. Μην τα δαγκώνετε και μην τα τραβάτε όταν σπάνε, αντιθέτως, μπορείτε να τα λιμάρετε με προσοχή! Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα προβλήματα των νυχιών είναι πολύ συνηθισμένα αφού ο τρόπος ζωής και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τους τραυματισμούς, τις μυκητιάσεις και άλλα προβλήματα. Σε περίπτωση που δείτε κάποια αλλαγή στο χρώμα, την υφή και γενικότερα στην ποιότητα των νυχιών σας θα πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως σε κάποιον ειδικό!

 

Cute νύχια!

Η νέα τάση στα νύχια για φέτος το καλοκαίρι είναι τα πολύχρωμα σχέδια που μοιάζουν με παιδικές ζωγραφιές! Παιχνιδιάρικο nail art γεμάτο με συννεφάκια, λουλούδια, φατσούλες και φρούτα θα μονοπωλήσει στα νύχια για όσες τολμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και θα ανεβάσει την ψυχολογία των γυναικών!

Cute νυχια

Ωστόσο αν ανήκετε στο club των γυναικών που προτιμούν τα πιο minimal σχέδια τότε θα λατρέψετε το abstract nail art! Πρόκειται για  γραμμικά σχέδια που έρχονται και απογειώνουν το μανικιούρ σου.

Abstract Νυχια

Φυσικά να μην ξεχνάμε πως τα έντονα χρώματα τονίζουν ακόμα περισσότερο το καλοκαιρινό μας μαύρισμα, όπως επίσης και τα nudes που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Τέλος, να μην ξεχνάτε ότι τα νύχια σας είναι το ίδιο σημαντικά με τα μαλλιά, το σώμα, το πρόσωπο, τα ρούχα και το μακιγιάζ σας και ότι μία γυναίκα πρέπει να είναι περιποιημένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

Ελπίζουμε να έχετε ένα διασκεδαστικό, ασφαλές και ευχάριστο καλοκαίρι!

 

 Written by: @georgia_prepoudi