Πως να βρεις το κατάλληλο μαγιό ανάλογα με το σωματότυπο σου

Η εποχή που θα διαλέξεις το καινούριο σου μαγιό έφτασε και ταυτόχρονα και ο… πονοκέφαλος που σου δημιουργεί η αγωνία του πώς θα βρεις το μαγιό που θα κολακεύει και θα αναδεικνύει το σώμα σου ενώ ταυτόχρονα θα νιώθεις άνετη και όμορφη μέσα σ’ αυτό. Μπικίνι ή ολόσωμο; Με prints ή μονόχρωμο; Τριγωνάκι ή με ενίσχυση; Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι: ανάλογα με τον τύπο σώματος σου, μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που εκφράζει το στυλ και ικανοποιεί όλες σου τις ανάγκες, όσο θα βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία!

 

Σωματότυπος «αχλάδι»

Πρόκειται για το κλασσικό μεσογειακό σώμα και χαρακτηρίζεται από τους λεπτούς ώμους και μέση και τη μεγαλύτερη περιφέρεια. Αν έχεις αυτό το σωματότυπο, επέλεξε ένα μαγιό που τονίζει το άνω μέρος του σώματος, με εμπριμέ σχέδια, έντονα μοτίβα και διακοσμητικά. Συνδύασε το με ένα σκούρο μονόχρωμο σλιπ, ακολουθώντας τη μόδα του mix and match, χωρίς βολάν και κοψίματα που θα τραβούν την προσοχή στο επίμαχο σημείο. Ένα σλιπ με ψηλό κόψιμο στους γοφούς, που δεν ξεπερνά το ύψος της λεκάνης, θα βοηθήσει ώστε οι πληθωρικοί γοφοί να φαίνονται πιο αδύνατοι.

 

Σωματότυπος «μήλο»

Αν έχεις μεγάλους ώμους, μέση και κοιλιά αλλά τα πόδια σου είναι λεπτά, τότε σου προτείνουμε να ακολουθήσεις το παιχνίδι των αντιθέσεων. Επικεντρώσου στο δυνατό σου σημείο, τα πόδια σου, επιλέγοντας ένα χαμηλόμεσο χρωματιστό μαγιό με κορδονάκια. Αντίθετα, διάλεξε για το top ένα απλό και μονόχρωμο τριγωνάκι, που θα κάνει τους ώμους να φαίνονται πιο συμμετρικοί. Απέφυγε το strapless που τονίζει ακόμα περισσότερο τη μέση και το στήθος. Αν είσαι αθλητικό κορίτσι, μπορείς να επιλέξεις ένα sporty ολόσωμο μαγιό που ταιριάζει πολύ με τη δυναμική ιδιοσυγκρασία σου!

 

Σωματότυπος «σανίδα»

Μην σε τρομάζει το ίσιο, χωρίς καμπύλες, σώμα σου. Θα τις δημιουργήσεις επιλέγοντας ένα ολόσωμο μαγιό με πλαϊνά κοψίματα ή ένα ολόσωμο με βαθύ ντεκολτέ και ψηλό κόψιμο στους γλουτούς, που προκαλούν το «εφέ» των καμπυλών και θα κάνουν το κορμί σου να φαίνεται πιο θηλυκό και γυναικείο. Αν αγαπάς τα μπικίνι, επέλεξε ένα σετ με βολάν στο top και brazilian cut bottom, που θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο χυμώδης ή ένα μπικίνι σε ρετρό ύφος που ενισχύει τη θηλυκότητα με το στυλ του.

 

Για το μεγάλο στήθος

Το μεγάλο στήθος χρειάζεται προσοχή ώστε να διαλέξεις ένα κομμάτι που θα εξασφαλίζει τη σωστή στήριξη και, κυρίως, την ανάδειξη του. Διάλεξε ένα καλό και γερό top, που να εφαρμόζει σωστά, χωρίς να αφήνει το στήθος να ξεχειλίζει ή να δείχνει πεσμένο. Απέφυγε τα strapless, τα βολάν, τα έντονα σχέδια, τα τριγωνάκια με λεπτά κορδόνια και τα cut outs κάτω από το στήθος. Δοκίμασε ένα μαγιό με μπανέλες, που δίνει σχήμα στο πληθωρικό στήθος, άνεση σε εσένα και, κυρίως, αναδεικνύει με φινέτσα το μπούστο σου.

 

Για το μικρό στήθος

Στον αντίποδα, ένα κορίτσι με μικρό στήθος, επενδύει σε top με ενσωματωμένη ενίσχυση ή βάτες, που δημιουργούν το επιθυμητό «εφέ» του πιο πλούσιου μπούστου. Τα βολάν, τα ντραπαρίσματα ή τα κρόσσια όπως επίσης τα μεγάλα μοτίβα στα prints του σουτιέν, βοηθούν το στήθος να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

Για την κοιλίτσα

Τα ολόσωμα μαγιό προσφέρουν λύσεις για το κορίτσι που νιώθει ανασφάλεια με την κοιλιά του. Ειδικότερα, ένα one piece με χαμηλό ντεκολτέ, τραβά τα βλέμματα ψηλότερα, ενώ θαύματα κάνουν τα κρουαζέ και τα ντραπέ σχέδια, που «μεταμορφώνουν» τη μέση και την κάνουν να φαίνεται λεπτότερη. Τέλος, οι κάθετες ρίγες αδυνατίζουν ακόμα πιο πολύ τον κορμό και «κρύβουν» τη φουσκωμένη κοιλίτσα!

 

Για τα juicy κορίτσια

Οι διαγώνιες και οι κάθετες ρίγες σε ένα ολόσωμο μαγιό – που είναι μια ενδεδειγμένη πρόταση για ένα πληθωρικό σώμα – τα αμπίρ κοψίματα, τα ντραπαρίσματα, τα διακοσμητικά στο στήθος, το ψηλό κόψιμο στους μηρούς και φυσικά, το αγαπημένο μαύρο χρώμα, είναι μερικές από τις λύσεις για τα κορίτσια που αγαπούν το juicy σώμα τους και θέλουν να το αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο!

Και τώρα που ξέρεις τι ψάχνεις, διάλεξε το στυλ και το σχέδιο που σου αρέσει από τη νέα καλοκαιρινή συλλογή Μπικίνι και Ολόσωμα Μαγιο SeaBass και ετοιμάσου για το πιο ωραίο καλοκαίρι της ζωής σου!